Ingenjörsyrket och spännande framtidsjobb

Att studera till ingenjör är en riktigt smart framtidsinvestering för kommande och nya yrkesroller i takt med den starkt växande digitaliseringen. Nu ser man AI (artificiell intelligens) utvecklas allt mer, teknik inom eldrift eller utveckling av appar och molntjänster. Att studera till civilingenjör, ger ett brett arbetsfält och goda framtidsutsikter för arbete i samband med teknikens framfart och med ständigt nya maskiner.

Nya ingenjörsyrken med stor chans till arbete

Inom ny teknik finns det många yrkesgrupper som är efterfrågade, särskilt inom hela IT-marknaden. Börjar man studera till ingenjör eller redan är färdigutbildad, så är ingenjörer efterfrågade i takt med digitaliseringen och man behöver troligen inte vara orolig för att inte få ett arbete. Att studera till civilingenjör, innebär att man kan välja inriktning och har man läst till ingenjör för AI och maskininlärning, finns det en stor kommande arbetsmarknad. AI, eller artificiell intelligens, används dagligen allt mer för att förenkla och förbättra service, assistera och underlätta arbetet på olika företag, eller på sjukhus och andra viktiga samhällsfunktioner. Redan nu är även ingenjörer inom VR (virtuell verklighet) allt mer eftersökta på arbetsmarknaden. Om man som civilingenjör äger ett eget företag och behöver hjälp med avtal, kan ett smart avtalshanteringssystem förenkla vardagen med unika tjänster och effektiva lösningar!

MBA som påbyggnadsutbildning för ingenjören

En utbildad ingenjör har goda framtidsutsikter att få arbete och det är allt mer populärt att studera till ingenjör i dagens samhälle. Något som är en eftertraktad kurs är MBA för civilingenjörer. MBA står för Master of Business Administration och är en kurs för den som vill kunna ha en högre befattning inom ekonomi och effektivt ledarskap. Har man en MBA-utbildning, får man ofta en mycket högre lön samt blir ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden för ingenjörer. Att vara ingenjör kan även innebära att man kan starta egen verksamhet som ingenjör och då har man en extra professionell plattform att stå på med en MBA-utbildning!